14 C
Trbovlje
torek, 30. maja 2023
ZON.siAktualnoZagorjane prestrašil bel prah

Zagorjane prestrašil bel prah

Pretekli teden je strešna okna, avtomobile in igrala na Cesti zmage, Prešernovi in Kolodvorski v Zagorju prekrival bel prah.

“S sosedi opažamo, da je vse več belega prahu, ki se težko očisti. Strešna okna, zunanje pohištvo, avtomobili in otroška igrala so zapacana z njim,”  pravijo stanovalci, ki jih seveda skrbi za njihovo zdravje.

Na občini Zagorje o pojavu belega prahu v Zagorju niso bili obveščeni. “Nihče nas ni opozoril, pa tudi zaznali ga nismo. Vmes je tudi deževalo. Na območju Ceste zmage, Prešernove in Kolodvorske tudi ni tovrstne industrije, razen podjetja IGM Zagorje,” pravi direktor zagorske občinske uprave Rudi Medved.

bel prah v zagorju3

Prah iz IGM bi bil rjavkaste barve

V podjetju IGM Zagorje so zatrdili, da posebnih aktivnosti, ki bi lahko povzročile takšno prašenje, v prejšnjem tednu niso imeli. “Prejeli nismo nobene pritožbe. Z vsemi sosedi odprto komuniciramo in jih tudi obveščamo. Prejšnji teden je bilo nekoliko vetrovno, kar pomeni, da bi lahko prišlo do prašenja surovin, vendar bi bil v tem primeru prah rjavkaste barve,” nam je razložila direktorica podjetja IGM Zagorje Maridi Sikovšek.

Pojav belega prahu v Zagorju ni zaznala niti raziskovalna enota Olea Zagorje. Na odgovor inšpektorata še čakamo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X