today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoAvto poškodovan, storilca (spet) nikjer!

Avto poškodovan, storilca (spet) nikjer!

Stopiš iz stanovanja, odpreš avto in preden se usedeš ...ŠOK! Nekdo ti je (spet) "ruknil" vozilo.

Odlomljena ogledala, popraskan lak, … le tisti z največjo srečo dobijo listek s kontaktom povzročitelja. Žal niso osamljeni tudi primeri, ko je škoda povzročena namerno – predrte pnevmatike, odlomljeni brisalci, globoke praske, …

Mi bo kdo povrnil škodo?

1448434832_avto1V kolikor nastane škoda na parkirišču, kjer je povzročitelj; lastnik vozila znan, ni težav. Kadar pa škoda na vozilu nastane zaradi objestnega dejanja posameznika brez udeležbe vozila, govorimo o povzročiteljevi osebni odgovornosti, pravijo na Zavarovalnici Triglav.

Storilec pobegnil s kraja nesreče ne, da bi nudil podatke …

… stavek, ki ga v policijski kroniki zasledimo skoraj vsak dan. Torej, če na parkiranem vozilu poškodbo stori neznano vozilo, to krije splošni kasko in kombinacija delnega avtomobilskega kaska (parkirišče), pojasnijo na trboveljski enoti Zavarovalnice Triglav. Kadar se škoda smatra kot posledica objestnega dejanja neznane osebe (poškodbe s sključi in ostrimi predmeti), se krije iz naslova osnovnega kaska. Dodajajo še, da morajo zavarovanci vedeti, da doplačana kombinacija za zavarovanje na parkirišču ne krije kar vsega, kar se tam zgodi. Če se boste na parkirišču sami zaleteli v količek, takšna nezgoda ne spada v omenjeno kombinacijo.

Letos že 117 primerov

Vse primere poškodovanja vozil policija obravnava v sklopu kaznivih dejanj poškodovanja tujih stvari, seveda pa je škodo najprej potrebno prijaviti. Trboveljski policisti so v letošnjem letu zabeležili 65 primerov kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, v Hrastniku 24, v Zagorju pa 28 primerov.

Največ “ubežnikov” odkrijejo v Zagorju

Raziskanost prijavljenih kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari v letošnjem letu je na območju policijskih postaj v Trbovljah in Hrastniku 10 odstotkov, nekoliko uspešnejši so bili zagorski policisti, kjer je raziskanost 23 odstotkov.

Fotografije so simbolične.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...