12 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoArzen iskali v zagorskih malčkih

Arzen iskali v zagorskih malčkih

Začenja se raziskava o zdravju zagorskih otrok zaradi izpostavljenosti arzenu, ki jo izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Predstavitev raziskave bo danes, ob 17. uri, v sejni sobi občine Zagorje.

K sodelovanju v raziskavi ‘Poglobljena ocena tveganja za zdravje otrok zaradi izpostavljenosti arzenu’ so vabljeni predvsem starši otrok, starih od 3 do 5 let, ki vsaj 3 leta stalno živijo v dolini Kotredeščice. Trenutno pripravljajo nabor otrok, ki bodo sodelovali v raziskavi.

Raziskavo bodo izvedli na 40 otrocih


občina zagorje»Z raziskavo nameravamo ugotoviti celotno izpostavljenost otrok arzenu, ugotoviti vire izpostavljenosti in narediti poglobljeno oceno tveganja za zdravje otrok v Kotredežu in ostalih delih občine,«
pojasnjujejo na občini Zagorje.

V primeru, da bo raziskava potrdila tveganje za zdravje otrok, bodo poskrbeli za redno spremljanje zdravstvenega stanja otrok in opredelili dodatne ukrepe za zmanjševanje tveganja. Raziskavo je odobrila Komisija RS za medicinsko etiko, vodja raziskave je zdravnica – toksikologinja dr. Lucija Perharič.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Konec julija DPM pelje trboveljske otroke v Savudrijo, iščejo pa tudi še animatorje

Z DPM Trbovlje so sporočili, da so odprte prijave za letovanje v Savudriji za osnovnošolske otroke. Do sredine naslednjega meseca pa iščejo tudi animatorje. Glede...
X