-- OGLAŠEVANJE --

Ambrozijo ste dolžni odstraniti

-- OGLAŠEVANJE --

Pozno poletje in zgodnja jesen je čas, ko cveti in semeni škodljiva rastlina ambrozija. Zakonodaja predpisuje njeno obvezno zatiranje, opozarja Komunala Trbovlje. Populjeno ali pokošeno ambrozijo lahko lastniki zemljišč v občini Trbovlje brezplačno oddajo v zbirnem centru Neža, kjer jo bodo oddali na termično uničenje ljubljanski družbi Koto.

ambrozija, posamezna rastlina1Po pomoč na občino in komunalo

Ambrozijo je potrebno odstranjevati s koreninami vred ali odstraniti njihov nadzemni del na način, da se škodljiva rastlina v tej rastni dobi ne obraste več. Potem je najbolje izpuljene rastline uničiti, svetujejo na občini Trbovlje.

“Že leta 2012 smo popisali lokacije v Trbovljah, kjer se pojavlja ambrozija, tako, da smo pravočasno pristopili h košnji in preprečili cvetenje in kasneje semenenje, na primer na cesti Trbovlje – Zagorje, za Savo, v Bevškem, na Nasipih, na rudniških površinah proti Retju, na Lakonci, na Neži, … Ambrozija se pojavlja predvsem na nasipih ob zapuščenih industrijskih ter drugače degradiranih površinah. Drugje jo izpodrinejo druge rastlinske vrste,” so povedali na občini Trbovlje in dodali, da se lahko občani po pomoč obrnejo na občino ali komunalo, sploh v primeru, če niso prepričani, ali gre za ambrozijo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --