1.2 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualno88 hitrih rastočih v Zasavju

88 hitrih rastočih v Zasavju

Med hitro rastočimi 5.405 slovenskimi podjetji jih je bilo 1,6 % iz zasavske regije, so v pregledu hitro rastočih podjetij za obdobje 2011 - 2015 ugotovili na Ajpesu.

“88 zasavskih hitro rastočih podjetij je v tem obdobju ustvarilo skoraj polovico čistega dobička oziroma podjetnikovega dohodka regije in imelo četrtino vseh zaposlenih v zasavskih podjetjih,” pravi vodja izpostave Ajpes Trbovlje Irena Murnc.

88 hitro rastočih ustvarilo polovico čistega dobička

Irena Murnc
Irena Murnc

Največ hitro rastočih zasavskih podjetij je bilo s področja predelovalnih dejavnosti, s področja trgovine, vzdrževanja in popravil motornih vozil ter s področja gradbeništva.

Med 2.502 podjetji zasavske regije je 88 hitro rastočih podjetij, to je 3,5 % vseh zasavskih podjetij.

Najhitrejšo rast imajo v Zagorju

Največji delež hitro rastočih podjetij je imela občina Zagorje ob Savi, to je 4 %, sledijo ji Litija s 3,5 %, Trbovlje s 3,4 % in Hrastnik z 2,7 % hitro rastočimi podjetji .

Med hitro rastočimi podjetji zasavske regije je bilo 62 gospodarskih družb in 26 samostojnih podjetnikov. Med družbami je bilo 44 mikro družb, 11 majhnih, 5 srednjih in 1 velika družba.

ajpes podatki

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Ana: Ljudje so se več družili, med sabo so se “zastopl” in ni bilo “fovšije”

Kako je bilo pred več desetletji, danes vedo povedati tisti, ki so že v jeseni življenja. Ena takih je Ana Žavbi, Trboveljčanka, ki je...
X