23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualno471.700 evrov za sanacijo poslovanja SBT

471.700 evrov za sanacijo poslovanja SBT

Danes se začenja štiriletna sanacija poslovanja 15 bolnišnic, tudi Splošne bolnišnice Trbovlje, ki so konec lanskega leta beležile izgubo.

Začela štiriletna sanacija poslovanja bolnišnic

Vlada je za sanacijo zagotovila 135,6 milijona evrov proračunskih sredstev, s katerimi bodo pokrili 80 odstotkov izgub. Splošna bolnišnica Trbovlje bo prejela 471.700 evrov, največ izgub pa ima ljubljanski Klinični center, ki bo prejel skoraj 80 milijonov evrov.

Z uvedbo sanacije bodo uprave bolnišnic postale sanacijske uprave, sanacijski odbor pa bo bdel nad potekom sanacije. Sredstva za sanacijo bodo na bančnih računih bolnišnic do 29. decembra letos.

Bolnišnice morajo pripraviti sanacijski načrt skupaj z akcijskimi načrti. Z začetkom sanacije se bo bolnišnicam naložilo izvajanje sanacijskih ukrepov. V 15 dneh po začetku sanacije pa mora vlada skladno z zakonom o sanaciji bolnišnic, ki je začel veljati 30. septembra, imenovati sedem članov sanacijskega odbora, ki bo bdel nad potekom sanacije v omenjenih bolnišnicah.

Vir. Ministrstvo za zdravje

Odbor bo preverjal, ali so ukrepi in akcijski načrti pripravljeni v skladu s pravili. Vsake tri mesece bo o svojem delu in poteku sanacije poročal ministrstvu. Dvakrat letno bo poročal vladi o poteku sanacije. Ministru za zdravje bo lahko predlagal tudi razrešitev sanacijske uprave. Sanacija bo trajala, dokler sanacijski odbor ne bo ugotovil, da so izpolnjeni cilji in namen sanacije oziroma najkasneje 30. novembra 2021.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...