17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoDobrodelno prepleskali 3.000 kvadratov bolnišnice

Dobrodelno prepleskali 3.000 kvadratov bolnišnice

18tekmovanje_slikopleskarjev2_anpe_251116

V trboveljski bolnišnici je danes na delu 97 slikopleskarjev, ki bodo v enem dnevu prepleskali kar 3.000 kvadratnih metrov zidnih in drugih površin na ginekološko porodniškem in internem oddelku v prvem in drugem nadstropju ustanove. Dela v bolniških sobah, na hodnikih in v drugih pomožnih prostorih bodo intenzivno potekala vse do 17. ure.

Po besedah mentorjev kranjske in mariborske srednje šole so dijaki, bodoči slikopleskarji, nad akcijo več kot navdušeni. Na vprašanje, katera dela so najbolj zahtevna, so vsi zatrdili, da je to prav obdelava podbojev in vrat.

18tekmovanje_slikopleskarjev1_anpe_251116Po 12 letih spet v SBT

”Ko smo izvedeli, da so slikopleskarji po dvanajstih letih znova izbrali našo ustanovo, nismo mogli skriti navdušenja. Mojstri bodo osvežili vse bolniške sobe in spremljajoče prostore v naših zelo frekventnih oddelkih v prvem in drugem nadstropju, ki so bili res nujno potrebni prenove,” se je sodelujočim in organizatorjem, to je Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, zahvalila direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Marina Barovič.

V tekmovalnem delu danes sodeluje 18 tekmovalcev in 53 humanitarcev, ki prihajajo vse iz Murske Sobote, Markovcev in Rogaške Slatine do Žalca, Kranja, Horjula, Žirovnice in Vrhnike. Med tujimi udeleženci so tudi spretne mojstrice slikopleskarke iz Avstrije.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...