-- OGLAŠEVANJE --

100 evrov subvencije za otroke, ki so ostali pred vrati

-- OGLAŠEVANJE --

Za litijske malčke, ki se jim ni uspelo vpisati v vrtec v šolskem letu 2017/18, bodo lahko starši prejeli subvencijo občine za njihovo zasebno varstvo.

Starši, ki za svojega otroka dejansko plačujejo zasebno varstvo (zasebni vzgojitelj, varuh predšolskih otrok, vrtec brez koncesije …), bodo ob izpolnjevanju pogojev prejeli 100 evrov mesečne subvencije. Starši, ki varstva otrok ne bodo izkazali z ustrezno pogodbo ali drugo verodostojno listino (varstvo doma oziroma pri sorodnikih) bodo prejeli 50 evrov mesečne subvencije.

Do subvencij so upravičeni starši, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • da imajo skupaj z otrokom prijavljeno stalno prebivališče na območju občine Litija,
  • da je otrok že dopolnil eno leto starosti,
  • da se je staršem že iztekel dopust za nego in varstvo otroka, za katerega se uveljavlja subvencija,
  • da so v rednem razpisnem roku vrtcem oddali vlogo za vpis in sprejem otroka v vrtec za obdobje od 1. 9. tekočega leta dalje, pa jim je vpis zaradi prezasedenosti kapacitet vrtcev na območju občine Litija zavrnjen in hkrati otrok ni vključen v drug vrtec ali v kakršnokoli drugo organizirano obliko varstva, ki ga je dolžna (so)financirati občina,
  • da sta oba starša zaposlena, samozaposlena ali imata status dijaka oziroma študenta,
  • da ni več prostih mest za vključitev otrok v vrtcu, v katerega starši želijo vpisati svojega otroka in ni več prostih mest v vrtcu, ki se nahaja v naselju stalnega prebivališča staršev oziroma je od njega oddaljeno manj kot 8 km.

Za vse informacije v zvezi s subvencijo se upravičenci lahko obrnejo na Karmen Merela na občini Litija, na telefonsko številko 01/8963-438.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --