Zgodba ZON-a

Ideja je nastala med vožnjo z vlakom iz Ljubljane v Zasavje. Vedno, ko sem se proti večeru vračala domov, sem se spraševala, kaj se dogaja v naših krajih. Pojma nisem imela. Sledila sem svetovnim dogodkom, nacionalnim, niti sanjalo pa se mi ni, kaj se dogaja le nekaj metrov stran od doma.

Tiho se je v meni pletla ideja o lastnem mediju. »Pa saj si ne upam, ne bo šlo« se je vsakič končala misel. In mineval je čas, Zasavci pa smo bili praktično brez novic, ki bi bile dostopne kadarkoli in kjerkoli.

»Dovolj je!«

Marko, Darjan in Neža.
Marko, Darjan in Neža.

Sem si rekla naposled. Če nič ne narediš, da bo boljše, potem ne tarnaj. In sem šla v akcijo. Idejo zaupala najbližjim in v vrtinec povlekla najprej prijatelja Darjana, ki je bil navdušen zraven pa poklical še Marka. Kar se je pojavilo v glavi je Darjan oblikoval, Marko pa sprogramiral. In tako je maja 2014 na splet pristal ZON.si oziroma Zasavske onlajn novice.

In tako se je začela zgodba ZON-a. Da smo danes tam, kjer smo, so zaslužni tudi Snaša, Lucija, Katra, Marjetka, Urša, Srečko, Slavko in še mnogi drugi. Kljub celi četi polen pod noge, nejevernih Tomažev, škodoželjnih Pepc so srčni Zasavci portal s svetlobno hitrostjo sprejeli za svojega. Hvala vam, brez vas ne bi bilo nas!

Prvi kos od 372 razrezanih na 1. rojstnem dnevu ZON-a.
Prvi kos od 372 razrezanih na 1. rojstnem dnevu ZON-a.

Srečno,
Urednica Neža Šabanovič Grmšek

podpis neza (2)