today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoV dobro vseh, ne le elite

V dobro vseh, ne le elite

So odločitve svetnikov, županov odgovorne, v dobro vseh? Se lokalni predstavniki obnašajo primerno svojim izvoljenim funkcijam?

V Trbovljah so občinskim svetnikom že predstavili Kodeks ravnanja izvoljenih predstavnikov na lokalni ravni, v sosednjem Hrastniku pa obravnavo kodeksa na občinskem svetu predlagajo v SD-ju.

 

Dogodki dokazujejo potrebo po kodeksu

Skupnost občin Slovenije je kodeks pripravila, saj je zaupanje državljank in državljanov v politike tako na državni kot lokalni ravni na izredno nizkem nivoju. Slabšanje socialne in gospodarske situacije, odtujenost politikov od realnih problemov državljank in državljanov, pozabljanje predvolilnih obljub, številne afere in še bi lahko naštevali, je zapisal Soniboj Knežak in dodal, da so omenjeni 'le del razlogov, v katerih z lahkoto prepoznamo tudi prenekatera dogajanja v lokalnem okolju.'

 

Boljše življenje za vse, ne le za elito

Samo sprejetje kodeksa ne bo odpravilo vseh naštetih razlogov, se zaveda Knežak, predstavlja pa del v 'mozaiku ukrepov'. Na koncu pisma županu poudari še, da bi morali predstavniki odločitve sprejemati odgovorno, z namenom za boljše življenje vseh in ne le ozkih strankarskih elit.

Ali bo župan kodeks postavil na dnevni red občinskega sveta nismo uspeli izvedeti, saj včeraj ni bil dosegljiv.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...