-- OGLAŠEVANJE --

Prvič letos skupaj – tehnično posodobili občinski prostorski načrt

-- OGLAŠEVANJE --

Prvič v letošnjem letu se je minulo sredo popoldan sestal radeški občinski svet. Potrdili so zaključni račun in premoženjsko bilanco za leto 2023, občinski prostorski načrt Občine Radeče so tehnično posodobili, sprejeli dvig cen za 12 odstotkov za vse starostne skupine v Vrtcu Radeče, 10.000 evrov bo priteklo v občinski proračun zaradi prodaje nekaj zemljišč in na drugi strani bodo odšteli 52 tisoč evrov, ko bo Občina Radeče kupila poslovni prostor znotraj Zdravstvenega doma Radeče.

Petra Žarn iz družbe Savaprojekt

Podana so bila še policijsko poročilo, poročilo medobčinskega inšpektorata – skupnega prekrškovnega organa ter poročilo Sveta za preventivo Občine Radeč za preteklo leto. Sprejeli so tudi odlok o načinu uporabe električnih polnilnic, odslej bodo polnitve plačljive.

Iz podjetja Savaprojekt je bilo predstavljeno, da so se med letoma 2019 in 2022 aktivno posodabljali zemljiški katastri. Posledica: občine in posredno država so prešli na zemljiško katastrski načrt, ki je položajno in lokacijsko bistveno izboljšan, je pa bilo zato potrebno prilagoditi zemljišča -jih tehnično posodobiti, s čimer je nastala nova bilanca namenske rabe prostora.

Z omenjenim zaključenim postopkom so stavbna zemljišča povečana na račun kmetijskih, gozdnih in vodnih zemljišč.

Edini posameznik z zlatnikom: Vsako breme je malce lažje nositi, če ga deliš.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --