today-is-a-good-day
13 C
Trbovlje
nedelja, 3. marca 2024
ZON.siAktualnoRadečani po odkupu Jadrana še v nakup objekta trgovskega podjetja

Radečani po odkupu Jadrana še v nakup objekta trgovskega podjetja

Dobrih 700 tisoč evrov so v prejšnje leto planiranem proračunu za 2023 prerazporedili. Razlogi so štirje: Prejem predplačila s strani države za sanacijo poplav, nakup nekdanjega salona pohištva v starem mestnem središču Radeč, medletno uspešno kandidiranje na razpisu, po katerem se prenavlja notranjost Športne dvorane Radeče in pridobitev dodatnih sredstev za sanacijo plazu na Žebniku.

Radi bi uredili staro mestno jedro – po odkupu Jadrana, še salon pohištva

Kot izhaja iz načrtov Občine Radeče z vidika dolgoletnih prizadevanj, da se uredi staro mestno jedro, ki, kot župan večkrat poudari Radečanom nikakor ni v ponos in tudi sam tako občuti, nameravajo s tem, ko bodo v prihodnosti 100% lastniki tako nekdanjega Hotela Jadran kot nekdanjega Salona pohištva, storiti korak naprej v smeri ureditve nekoč živahne in estetsko urejene Starograjske ulice in Trga. Za nakup nekdanjega Salona pohištva so prerazporedili dobrih 25 tisoč evrov.

Drugi razlog za predlog rebalansa je intervencijski program, razdeljen na več postavk iz razloga, da lahko dela stečejo že v tem letu – škode po avgustovskih poplavah je bilo prijavljene za približno 1,6 milijona evrov, dobrih 222 milijonov evrov naj bi država namenili za sanacijo poplav v celotni Sloveniji.

Sanacija škode po avgustovskih poplavah v teku

Občina Radeče je predplačilo v višini 40 odstotkov že prejela, kar pomeni dobrih 540 tisoč evrov na občinski proračun. Že je bil namreč saniran del ceste v Podkraju, kjer bivajo tudi radeški občani, prav v tem tednu pa že poteka sanacija usada pri Kmetiču (Svibno), jutri naj bi se nadaljevala dela v Podkraju, načrtovani pa sta še sanaciji plazu in ceste “pri Čimpiju” in v bližini bivališča Primoža Kneza (oboje KS Svibno). Sicer je celotna odobrena sredstva potrebno porabiti v roku leta dni, torej do oktobra 2024.

Radečani so bili letos uspešni na razpisu gospodarskega ministrstva, kar bo pripomoglo k obnovi notranjosti športne dvorane v Radečah – v proračunu so tako prerazporedili nekaj več kot 200 tisoč evrov.

Župan Radeč Tomaž Režun

Tekom deževnega poletnega obdobja, ko so velik del države pestile nevšečnosti zaradi neurij in razlivanj, so se dodatna potrebna dela prav zaradi ujme pokazala tudi na sanaciji plazu na Žebniku. Gre za tri leta trajajoč projekt, katerega bo v celoti finančno krila država, strošek davka bo na plečih Občine Radeče. Kot je povedal župan Tomaž Režun, naj bi dodatna sredstva, okoli 300 tisoč evrov prejeli na Ministrstvu za naravne vire in prostor, trenutno je v postopku priprava pogodbe.

Hotel Jadran v Radečah naj bi preuredili v stanovanja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...