28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoRačunajo na 60 odstotkov nižje stroške

Računajo na 60 odstotkov nižje stroške

Energetsko saniran še en objekt v Zagorju

Športni objekt Proletarec bo v prihodnjih dneh zasijal v prenovljeni podobi. Zaključuje se namreč še ena naložba v Zagorju, tokrat v vrednosti 350.000 evrov.

Proletarec pred pričetkom prenove.

Večino bo financirala občina sama, okoli 100 tisoč evrov pa uspeli pridobiti sofinancerskih sredstev iz naslova Republike Slovenije in Evropske unije iz Kohezijskega sklada.

Dela, ki jih je izvajalo podjetje AGM Nemec so potekala med poletnimi meseci, zaključila pa se bodo v teh dneh oziroma najkasneje v mesecu oktobru.

Stavbo so oblekli v nov, dodatno izoliran ovoj in vgradili ogrevalni sistem, ki ga doslej v objektu ni bilo. V dela je bila bključena dodatna izolacija fasade, menjava oken, montaža senčil, izolacija podstrešja, nove strojne inštalacije z grelnimi elementi z ogrevanjem na toplotno črpalko in ureditev prezračevalnega sistema z rekuperacijo ter menjava nekaterih svetil z varčnejšimi. Na račun prenova pričakujejo, da bodo prihranili do 60 odstotkov energije na letni ravni.

Občina Zagorje s tem nadaljuje dinamiko energetske sanacije stavb, kar naj bi dolgoročno pripomoglo poleg k prihrankom na toplotne energije tudi h izboljšanju kvalitete zraka.

Proletarec je zaradi dotrajanosti postal nevaren

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...