12.7 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.siAktualnoOdpiranje šol: Učitelji z maskami in obvezna testiranja

Odpiranje šol: Učitelji z maskami in obvezna testiranja

Danes je ministrica za šolstvo povzela potek šolanja otrok prve triade, ki se vračajo v šole.

Dejala je, da neobvezni izbirni predmeti potekajo na daljavo, razen za prvi razred. Dnevi s posebnimi vsebinami se izvajajo le v prostorih šole. Učenci so med odmori v matičnih učilnicah, malicajo v učilnicah, če je le mogoče. Športna vzgoja poteka v telovadnici brez mešanja učencev. Delo z učenci v jutranjem varstvu ali podaljšanem bivanju poteka v skupinah, da se oddelki med seboj ne mešajo, šola vodi natančno evidenco. Učenkam in učencem, katerim ni dovoljeno obiskati pouka, šola prilagodi oblike in metode dela. »Večkrat sem izpostavila, naj bo vrnitev v šole in vrtce varna in trajna. Zato ponovno pozivam, da zavodi upoštevajo smernice ministrstva za zdravje in NIJZ za preprečevanje okužbe,« je dodala Simona Kustec.

Vsi zaposleni v vrtcih in šolah nosijo maske, učenci pa, kadar so izven učilnice oziroma mehurčka. Prostore je potrebno redno zračiti in razkuževati. Obvezno bo testiranje zaposlenih.

Zavodi, ki potrebujejo dodatno zaščitno opremo, bodo, po že ustaljeni poti, to tudi dobili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...