27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoNovomedijski kosi dopolnjujejo trboveljsko turistično ponudbo

Novomedijski kosi dopolnjujejo trboveljsko turistično ponudbo

Če vas zanima hoja brez meja, ne veste, kaj je digitalna manipulacija ali bi za nekaj minut odšli med staroselce Nubskih gora – potem pot pod noge proti Delavskemu domu Trbovlje, kjer so v Novi galeriji odprli stalno razstavo, ki je del trboveljske turistične ponudbe.

“Novomedijski kosi”

Razstava “NOVOMEDIJSKI KOSI” predstavlja filozofijo društva Trbovlje novomedijsko mesto (TNM) in vseh vpletenih. Namenjena je stalni postavitvi z možnostjo dopolnjevanja in nadgradnje. Poleg Virtualnega muzeja 4. dritl in Pobega iz rudnika bodo Novomedijski kosi del produktov kulturnega turizma, ki ga Trbovlje nudi tako domačim kot tujim obiskovalcem.

Razstave so na ogled v Novi galeriji Delavski dom Trbovlje po vnaprejšnjem dogovoru na telefonski številki 051 626 296.

Prvi trije kosi že razstavljeni

Enega od projektov je zasnoval Amar Ferizović, ki s pomočjo virtualne resničnosti prikaže težave oseb na invalidskem vozičku. Maša Jazbec je poskrbela za digitalno manipulacijo, ki se ukvarja s pet stoletij starim kanonom portretne podobe na sodoben način. V tretjem razstavljenem delu pa gledalec za nekaj trenutkov postane del staroselcev Nubskih gora, ki so redka alternativa modernim kapitalističnim družbam.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X