13.8 C
Trbovlje
sreda, 4. oktobra 2023
ZON.si1+1=2Študenti so izbrali Zagorjana!

Študenti so izbrali Zagorjana!

Študentje so za najboljšega pedagoga ljubljanske Pedagoške fakultete za študijsko leto 2015/16 izbrali 33-letnega Zagorjana dr. Tomaža Petka.

Tomaž Petek si kruh služi s poučevanjem, je visokošolski učitelj, docent za slovenski jezik. Veliko časa posveti svoji družini, nam je zaupal. Dela mu ne zmanjka, energija, ki jo izžareva na vsakem koraku, pa je gotovo dokaz, da skozi življenje hodi po pravi poti.

“Lepo je, ko nekdo prepozna tvoj prispevek”

tomaz-petek1“Ko sem izvedel za to priznanje, sem bil vesel in počaščen; lepo je, ko te nekdo pohvali, izvzame iz množice in prepozna tvoj prispevek; to je tudi zahvala za trud, ki ga vlagam v pedagoško delo,” je prepričan Petek, ki velik poudarek daje tudi človeškim dejavnikom: spoštljivosti do študentov, dostopnosti, prilagodljivosti in življenjskosti.

Dober pedagog mora imeti vnaprej znana jasna pravila dela, visoke, a realne zahteve, biti mora dosleden, strog, hkrati pa tudi sproščen in razumevajoč. Tak se trudim biti tudi jaz in mislim, da so to pri meni prepoznali moji študentje.”

Poučuje, lektorira, sodeluje v medijih …

Poleg poučevanja na fakulteti je Zagorjan polno zaseden še z lektoriranjem, sodeluje v lokalnih medijih, ocenjuje splošno maturo in še bi lahko naštevali.

tomaz-petek2Kaj pa počne v prostem času?

Prostega časa je malo. Sem poročen in oče treh otrok, starih 2, 7 in 9 let. Skušam biti veliko z družino, kar mi pomeni največ in mi daje tudi energijo, ki jo potrebujem za vse, kar počnem. Kdaj pa kdaj si vzamem čas tudi samo zase. Tudi to je potrebno, da lahko potem polno funkcioniram na vseh področjih, ki jih moram obvladovati.”

“Treba je misliti pozitivno in iz vsake stvari, tudi slabe, potegniti najboljše. Izvor naše sreče je v tem, da ne zahtevamo nič od jutrišnjega dne in da smo hvaležni za to, kar nam je dano v tem trenutku,” pravi Petek.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...