12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siZasavsko"Muzika", petje in smeh

“Muzika”, petje in smeh

Člani skupine za samopomoč bolnikom z rakom Trbovlje so se podali na morje.

izlet, samopomočŽe drugo leto se je njihovo druženje odvijalo na ladji Laho, saj kapetana Franja, kateri jih je deset let vozil z ladjo Burja, žal ni več med nami. Ladja Laho je prava »oldtimerka«, izdelana leta 1903 na Nizozemskem. Ima teraso, komfortni jedilni salon, moderno kuhinjo in točilni pult.

Trboveljski člani so se 6. avgusta zgodaj zjutraj z avtobusom odpeljali izpred zdravstvenega doma. Na Trojanah so se jim pridružile članice velenjskega društva, na Dolgem mostu pa še prostovoljci iz Ljubljane. Pot jih je pripeljala do skladišča soli v Portorožu, kjer so se jim pridružili še skupini za samopomoč iz Tržiča in Izole ter Neva Mavrič, ki vsako leto poskrbi za nepozaben izlet.

samopomoč trbovljePo vkrcanju na ladjo se je večina prepustila razgledu in morskem vonju na terasi. Vseskozi so jih spremljali še galebi. Odpluli so do Izole, kjer so postanek izkoristili za kopanje in potep.

Ob kosilu so se držali starega pravila, da mora riba  trikrat plavati- v morju, v olju in pijači. Podali so se še do Pirana, kjer so si ogledali znamenitosti in popili kavico. Odpluli so nazaj proti Portorožu, ladjo pa so preplavili zvoki petja in harmonike. Polni lepih spominov so se odpravili proti domu.

samopomoč trbovlje
Tončka, Miša in Zdenka

 

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...