-- OGLAŠEVANJE --

En dan sem bil gost uredništva ZON.si

-- OGLAŠEVANJE --

V uredništvu spletnega portala ZON.si smo gostili Bojana Kastelica, ki se je prijavil, ko je videl našo objavo: “Postani novinar za en dan”.

Bojan je delovni invalid, bolnik s cerebrovaskularno boleznijo. Skoraj štiri desetletja je delal kot gradbenik, zaradi bolezni pa je svojo kariero prekinil. Našo objavo je zasledil in “po krajšem razmisleku sem rekel, zakaj pa ne. Napiši, da si invalid, da imaš omejeno in oteženo gibanje ter da bi se rad pridružil uredništvu”. Bojanova prijava je seveda takoj obrodila prijetno sodelovanje. “Še isti dan dobim elektronsko sporočilo, v katerem me urednica ZON-a gospa Neža Š. Grmšek obvesti, da so me izbrali, da sodelujem v njihovem projektu in datum, ko se jim bom pridružil.”

In tako smo združili moči in se odpravili skupaj na teren. Sledil je pregled, kako so občine, s statusom Občine po meri invalidom pripravljene odpravljati ovire za invalide, to je namreč tematika članka, ki ga bomo pripravili skupaj. Novinarja Bojana je sprejel zagorski župan Matjaž Švagan.

“Neprimerne so marsikatere klančine, čeprav narejene za invalide”, prav tako pa je Bojan izpostavil še problematiko javnih prevozov. V Zagorju ni javnega prevoznega sredstva, ki bi ga lahko uporabljal invalid. Prav tako taksija skoraj ni mogoče dobiti, je še opisal stanje. Kljub temu je treba priznati, je v pogovoru z županom nadaljeval Bojan, da je Zagorje občina, kjer so že veliko postorili za pomoč invalidom in verjame, da bo tako tudi še naprej.

Bojan v imenu prijateljev, ki so na invalidskih vozičkih, opozarja na neprimerno speljane pločnike, na prestrme klančine …

Naslednja naloga je bilo snemanje oddaje na lokalni televiziji in kovanje načrta, kako pripraviti članek, ki ga bomo objavili v kratkem. “Spoznal sem veliko novega in zanimivega v delu novinarjev, predvsem pa nove obraze bolj izkušenih ljudi pri tem delu,” je opis dneva zaključil. Članek, ki smo ga pripravili skupaj z Bojanom, boste lahko v kratkem prebrali na našem portalu.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --