25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoEn dan sem bil gost uredništva ZON.si

En dan sem bil gost uredništva ZON.si

V uredništvu spletnega portala ZON.si smo gostili Bojana Kastelica, ki se je prijavil, ko je videl našo objavo: “Postani novinar za en dan”.

Bojan je delovni invalid, bolnik s cerebrovaskularno boleznijo. Skoraj štiri desetletja je delal kot gradbenik, zaradi bolezni pa je svojo kariero prekinil. Našo objavo je zasledil in “po krajšem razmisleku sem rekel, zakaj pa ne. Napiši, da si invalid, da imaš omejeno in oteženo gibanje ter da bi se rad pridružil uredništvu”. Bojanova prijava je seveda takoj obrodila prijetno sodelovanje. “Še isti dan dobim elektronsko sporočilo, v katerem me urednica ZON-a gospa Neža Š. Grmšek obvesti, da so me izbrali, da sodelujem v njihovem projektu in datum, ko se jim bom pridružil.”

In tako smo združili moči in se odpravili skupaj na teren. Sledil je pregled, kako so občine, s statusom Občine po meri invalidom pripravljene odpravljati ovire za invalide, to je namreč tematika članka, ki ga bomo pripravili skupaj. Novinarja Bojana je sprejel zagorski župan Matjaž Švagan.

“Neprimerne so marsikatere klančine, čeprav narejene za invalide”, prav tako pa je Bojan izpostavil še problematiko javnih prevozov. V Zagorju ni javnega prevoznega sredstva, ki bi ga lahko uporabljal invalid. Prav tako taksija skoraj ni mogoče dobiti, je še opisal stanje. Kljub temu je treba priznati, je v pogovoru z županom nadaljeval Bojan, da je Zagorje občina, kjer so že veliko postorili za pomoč invalidom in verjame, da bo tako tudi še naprej.

Bojan v imenu prijateljev, ki so na invalidskih vozičkih, opozarja na neprimerno speljane pločnike, na prestrme klančine …

Naslednja naloga je bilo snemanje oddaje na lokalni televiziji in kovanje načrta, kako pripraviti članek, ki ga bomo objavili v kratkem. “Spoznal sem veliko novega in zanimivega v delu novinarjev, predvsem pa nove obraze bolj izkušenih ljudi pri tem delu,” je opis dneva zaključil. Članek, ki smo ga pripravili skupaj z Bojanom, boste lahko v kratkem prebrali na našem portalu.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X