-- OGLAŠEVANJE --

Čisto zagorska modra koda

-- OGLAŠEVANJE --

Veste kaj je to? Nič vesoljskega, je pa precej uporabno. Modra koda je neke vrste elektronski receptor, ki obiskovalcu Občine Zagorje pomaga do informacij.

Na zagorski občini sicer že nekaj časa nimajo receptorja, bo pa zato sedaj obiskovalcem Občine pomagala posebna aplikacija – modra koda. Se še vedno sprašujete, o čem sploh govorimo?

V prihodnje bodo lahko z modro kodo tako občane tudi obveščali

Gre za preprosto aplikacijo, ki se lahko uporablja na pametnih telefonih, ki imajo sistema IOS in Android. S pomočjo aplikacije uporabnik že na samem vhodu v prostore izve, kje in pri katerem javnem uslužbencu bo lahko opravil storitev, takoj ga lahko neposredno tudi pokliče, nam obrazloži zagorsko novost direktor občinske uprave Rudi Medved.

Na tabli, opremljeni s QR kodami izbere oddelek ali samo storitev, aktivira aplikacijo, ki jo mora prej naložiti na telefon, kar vzame le nekaj sekund časa in ima potem aplikacijo trajno shranjeno na telefonu. Od aplikacije si na občini obetajo tudi nekaj več, še pojasnjuje Medved: 'Dodana vrednost je, da bo s pomočjo te aplikacije v prihodnje, ko bo nastala neka kritična masa uporabnikov, občane in občanke neposredno mogoče obveščati o pomembnih informacijah za uporabnike storitev Občine Zagorje ob Savi.'

 

Aplikacijo razvili Zagorjani za Zagorjane

Menda nikjer v Sloveniji še ni občine, ki to prakticirala. So pa Zagorjani prepričani, da bodo njihovem zgledu sledile tudi druge občine.

Aplikacijo je razvilo podjetje iz Zagorja. Po podatkih občine naj bi le ta skupaj s tablo stala dobrih 600 evrov. Dobra plat sistema je tudi ta, da ne zahteva dodatnega posega ali vzdrževanja. 'Je majhen korak za človeštvo, za občino Zagorje ob Savi pa korak bliže do občank in občanov, ki potrebujejo naše storitve in tudi hoja v korak s časom, saj je uporaba pametnih telefonov že tako razširjena, da je marsikatero stvar mogoče urejati prek njih' zgodbo o modri kodi za ZON.si zaključi direktor.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --