12.6 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.si1+1=2VIDEO: Učenci zakopali časovno kapsulo, na odprtje bo čakala 33 let

VIDEO: Učenci zakopali časovno kapsulo, na odprtje bo čakala 33 let

V Podružnični šoli Kisovec je 20 učencev zavihalo rokave in na neoznačeno mesto zakopalo časovno kapsulo, ki jo bodo njihovi zanamci lahko odprli šele daljnega leta 2050.

S časovnim strojem potovali skozi zgodovino

Dejan Kramžar

In kaj se skriva v njej? “V njej so neodprta pisma, ki so jih napisali učenci o tem, kakšen bo svet leta 2050. Naša šola namreč skupaj z nemško in dvema grškima šolama ter šolo iz otoka La Réunion sodeluje v projektu eTwinning ‘Mi potujemo skozi zgodovino s časovnim strojem’,” je razložil njihov učitelj Dejan Kramžar, ki je eTwinning ambasador, v okviru CMEPIUS. V projektu sodelujejo učenci, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina.

Kapsulo bodo odprli leta 2050

“Učenci 8. razreda so potovali v času s pisanjem v nemščini, četrtošolci pa so izdelovali časovne stroje. O svojem ustvarjanju so posneli tudi video. Čaka pa jih še glasovanje, ki bo odločilo, katera šola je izdelala najboljši časovni stroj,” pravi Kramžar.

To pa ni njihovo prvo sodelovanje v tovrstnih projektih. Učenci 4. razreda neobveznega izbirnega predmeta nemščina matične in podružnične šole Kisovec so pod mentorstvom Kramžarja pred dvema letoma že prejeli nagrado in priznanje za odličen projekt na temo varstva narave, ki so ga izvedli z osnovno šolo iz Neusatza.

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X