19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah bodo plačevali parkirnino

V Trbovljah bodo plačevali parkirnino

Občinski svetniki so z izjemo SDS-ovih podprli spremembo Odloka o cestah in ureditvi cestnega prometa v občini Trbovlje, ki je tudi podlaga za določitev javnih površin, kjer bo potrebno plačevanje parkirnine.

Katere bodo lokacije, kjer bodo občani in obiskovalci plačevali parkirnino, še ni jasno. Menda pa gre predvsem za območja v okolici trboveljske bolnišnice in zdravstvenega doma.

SDS predlaga uvedbo mesečnih kart za parkiranje

Občinski svetniki stranke SDS sprememb odloka niso potrdili, saj jih skrbi, da bo občina potem kar po svoje določila tako mesta, kjer bo parkiranje obvezno, tako parkirnino. Občinski oblasti so očitali tudi, zakaj ni kupila zemljišča nasproti ZD Trbovlje. Na to pa je županja Jasna Gabrič odgovorila, da ima prednost veliko drugih trboveljskih zemljišč, privatnih parkirnih mest pa občina ne gradi.  

Svetnik Borut Dolanc je predlagal še varianto določenih mesečnih parkirnih kart za stanovalce.

Plačljivo parkiranje še čez sito svetnikov

Poročevalka novega predloga Polona Schmit iz trboveljske občine je pojasnila, da plačevanje ne bo uvedeno brez vednosti in soglasja občinskega sveta. Svetniki bodo morali potrditi tudi višino parkirnine.

»Pot do tega bo zato najbrž še dolga, saj bo potrebno narediti še kakšne študije kot so to zahtevali svetniki na seji OS. Najpomembnejše od vsega pa bo na koncu to, ali bodo svetnice in svetniki to tudi potrdili na seji« so nam še zapisali na občini, o konkretnih območjih, kjer naj bi bilo parkiranje plačljivo pa še ne govorijo.

Namestiti bo potrebno parkomate

V novem odloku so svetniki tako z 20 glasovi za in 6 proti sprejeli, da se lahko na javnih parkirnih površinah uvede plačilo parkirnine in čas parkiranja časovno omeji na največ dve uri, na območju kratkotrajnega parkiranja je le to brezplačno. Posameznik, ki bo kršil pravila, bo ob obvestilu redarstva, plačal 40 evrov kazni.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...