19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoUpnik tudi šestič ostal praznih rok

Upnik tudi šestič ostal praznih rok

Konec decembra se je odvila že šesta javna dražba, na kateri je stečajni upravitelj podjetja Sijaj Hrastnik d.d. – v stečaju skušal prodati celoten kompleks podjetja.

Na dražbo se tokrat ni prijavil noben ponudnik, niti podjetji Rujz Design in Bonpet Systems, ki si deloma lastita stavbe in dvorišče propadlega podjetja.

Boj za plačano varščino

V preteklosti se je za nakup sicer zanimalo podjetje Rujz Design. Takrat vplačane varščine, v višini 34.000 evrov stečajni upravitelj do tega trenutka podjetju še ni vrnil, postopki so še v teku, nam pojasni Janez Rugelj, direktor podjetja Rujz Design. Na zadnjo dražbo pa se niso prijavili, ker je cena, po njihovem mnenju, še vedno previsoka, pravi Rugelj.

Izhodiščna cena je bila 300.000 evrov, na dražbo se ni prijavil nihče, nam pove stečajni upravitelj Tomaž Kos. V prihodnosti se bodo, po razgovorih z upniki, odločili za ponovno dražbo ali pa za izročitev premoženja, pojasni Kos.

SORODNI ČLANKI:

Sijaj v ‘paketu’ s 45 % popustom

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...