17.7 C
Trbovlje
sobota, 25. septembra 2021
ZON.siAktualnoUhajal klor, (spet) nobenih obvestil

Uhajal klor, (spet) nobenih obvestil

Občan prijavil smrad.

V soboto so bili na PU Ljubljana okoli 8.30 ure s strani občana obveščeni o zaznanem vonju po kloru v bližini gospodarskega objekta v Hrastniku. Na kraj so bili poslani policisti, ki so zbrali obvestila in ugotovili, da so v gospodarski družbi v preteklih dneh opravili redni letni remont, zaradi česar so ustavili proizvodnjo klora.

policija

V soboto so proizvodnjo ponovno zagnali, pri tem pa je med segrevanjem sistema prišlo do izpusta zelo majhne količine klora, ki ga senzorji, ki so nameščeni v samem obratu niti niso zaznali in se zato tudi niso vklopili.

Preko regijskega centra za obveščanje so bili o dogodku obveščeni pristojni na oddelku za reševanje in zaščito na občini Hrastnik ter inšpektor za okolje. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali.

V začetku leta so na hrastniški občini obljubili, da bodo pripravili nov protokol, povezan z uhajanjem klora in ga skupaj z obvestilom občanom izdali nekje v sredini leta. Kdaj bo realiziran, preverjamo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč