17.7 C
Trbovlje
sobota, 25. septembra 2021
ZON.siAktualnoTrboveljska izumitelja osvajata svet

Trboveljska izumitelja osvajata svet

Zasavski inovativnosti enostavno ni para. Sašo Kastelic je idejo, kako doma pripraviti pico kot iz krušne peči prenesel v realnost, zraven pa povlekel še prijatelja Jureta Zupaneka.

Sašo je doma eksperimentiral in delal nekakšne prototipe, pripoveduje Jure. Nato pa sta skupaj izdelek pripravila za končno izvedbo, mu dala ime in embalažo. Ironate.
V dveh tednih dosegli trikratnik pričakovanega
ironate4Na kickstarterju sta Trboveljčana naredila kampanjo in si za cilj nastavila 20.000 dolarjev. Že v treh dneh sta cilj dosegla, sedaj po 14 dneh sta nabrala že 60.000 dolarjev.

Pica kot iz krušne peči pripravljena v 3 minutah

ironate1“Sašo je spekel prvo pico in ko mi jo je dal za poskusiti sem rekel samo: “stari to je to, akcija”” se prve degustacije spominja Jure. Kot pravita izumitelja je Ironate pica hrustljava, mehka in zapečena. Spečena je v treh minutah, zato se ne izsuši, posoda pa se segreje na 450 stopnij in doseže efekt krušne peči.

Izdelek v celoti narejen v Zasavju

ironate2Trboveljčana želita, da bo celotni izdelek narejen v Zasavju. Dogovori z lokalnimi ponudniki so že v teku in proizvodnja je tik pred vrati. Do konca kampanje na Kickstarterju je še dobre tri tedne, računata da bo naročil okoli 1000. “Potem pa gremo s proizvodnjo in produktom naprej v spletno trgovino in distribucijo doma in po svetu.”
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč