19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoStrategija lokalnega razvoja Zasavja do leta 2020

Strategija lokalnega razvoja Zasavja do leta 2020

Lokalna akcijska skupina (LAS) Zasavje bo v začetku prihodnjega tedna na skupščini predstavila strategijo lokalnega razvoja do leta 2020.

Hkrati bo skupščina potrdila strategijo Partnerstva LAS Zasavje, je povedala sekretarka Območne obrtno – podjetniške zbornice Hrastnik, Branka Dolinšek.

1,5 miljona evrov za lokalni razvoj

LAS Zasavje bo omogočal prijavo projektov na razpise za pridobitev sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Njegovo delovanje je s podpisom pogodbe zagotovljeno do leta 2020. Za zasavske projekte je v perspektivi do leta 2020 na voljo 1,5 milijona evrov sredstev.

Področja delovanja LAS so oblikovanje in izvedba strategije lokalnega razvoja na področju ustvarjanja delovnih mest, razvoja osnovnih storitev, varstva okolja in ohranjanja narave ter večje vključenosti mladih, žensk in drugih ranljivih skupin.

13.11.2015 LAS dobil novo vodstvo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...