5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoŠe en produkt zasavskih glav

Še en produkt zasavskih glav

Idejni vodja Zoyo baby Jure Zupanek je vedno želel narediti nekaj za otroke, pove, ko se srečava. In zakaj ne bi naredil nekaj, s čimer bi otrokom pomagal, staršem pa okrnil skrbi.

V Zoyo baby timu je pet Zasavcev in vsak je poskrbel za svoje področje od dizajna, razvoja elektronike, aplikacije, marketinga … Nina Marin, zdravnica, specialistka družinske medicine, Matevž Kostanjšek, produktni vodja, razvojnik Simon Pišljar, tržnik Jošt Košak in Jure Zupanek, industrijski oblikovalec. S skupnimi močmi so se s varuško, ki nudi 5 funkcij v 1 napravi podali na Kickstarter, kjer želijo zbrati 50.000 dolarjev.

Če jim uspe, jih čaka zagon proizvodnje, kar bi pomenilo tudi nekaj novih zaposlitev, veselo doda Zupanek, ki obljublja da bo ta ostala v Zasavju. Kot pravi sam zase je Zasavc, navezan na dom in družino. »Lokal patriot do smrt!« se še pošali.

Sredstva na Kickstarterju zbirajo do konca leta, trenutno pa so zbrali okoli 4000 dolarjev.


Kdo je bil testni dojenček?

Dojenčkov je bilo kar nekaj. Ker smo v okolju kjer se dobro poznamo med seboj, so priskočili »na pomoč« prijatelji s svojimi »malimi modeli«. Napravo smo testirali dobro leto. Tudi na sebi (smeh).


Dojenčkom prijazna naprava ima senzor, ki zazna dihanje otroka in lego spanja, o vsem tem pa po telefonu obvešča starše. Zazna tudi dojenčkovo telesno temperaturo in opozori ob spremembah le te. Telefon bo zazvonil tudi ob mokri plenički in kadar dojenček joče.

Napravica se namesti na otrokovo pleničko, možna pa je tudi namestitev na posteljico v bližino otroka. Posebnost Zoyo baby je tudi bistveno nižje sevanje kot podobne naprave, ki so na tržišču.


Že ste na Kickstarterju, namen imate zbrati kar veliko vsoto. Kakšen odstotek pričakujete, v najslabšem in najboljšem primeru?

Vse je odvisno od pojavljanja v raznih medijih. Tako slovenskih kot tujih. Brez prepoznavnosti na takšnih platformah kot je Kickstarter ni uspešne kampanje. Ker ljudje enostavno drugače ne izvejo o samem produktu. Tudi, če se sredstva ne zberejo je plan B investitor. Poleg tega imam na zalogi še veliko idej.

Zasavska varuška trenutno stane okoli 70 evrov, če bo vse po sreči naj bi jo prvi naročniki dobili aprila 2016.

Že imate pripravljeno proizvodnjo, kje ste prve izdelke naredili?

Za proizvodnjo smo dobili že kar nekaj ponudb. Kar se tiče samih prostorov. Prve izdelke smo naredili s pomočjo podjetji, ki se nahajajo v Zasavju.

Nekaj ste že zbrali, iz kje prihajajo vaši kupci?

Začelo se je s kupci iz Slovenije, ciljamo predvsem na Ameriko. Najprej smo se želeli pojaviti pri ljudeh in medijih, ker je produkt v celoti plod znanja Slovencev oz. Zasavcev. Sedaj pa se bomo osredotočili še na tuje trge.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...