10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoPump track v Evroparku še letos

Pump track v Evroparku še letos

V zagorskem Evroparku nameravajo uvesti številne novosti: športna igrišča, čajnico, arheo kamp, sankališče, adrenalinski park, prostore za piknik, širilo naj bi se tudi letališče.

Občina Zagorje se je zato lotila priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za Športno-rekreacijsko območje Evropark, ki bo razdeljeno na tri območja: urbani del, zeleni del in letališče, ki bodo medsebojno povezani z večnamenskimi potmi.

Pump track še letos

Predvidene novosti bodo v Evropark uvajali postopoma, odvisno od finančnega pokritja in potreb. »Nekatere novosti bodo umeščene zelo hitro, še letos, med drugim kolesarska proga pump track, to je kolesarski poligon z grbinami, dolinami in naklonskimi zavoji, za katero že imamo načrte in določen prostor. Nekatere novosti bodo terjale tudi nekaj infrastrukturnih posegov, kot sta voda in elektrika,« je pojasnil direktor zagorske občinske uprave Rudi Medved.

Kočnega datuma izvedbe ni

Načrt občine je, da postopno vključi praktično vse projekte, ki jih zajemajo strokovne podlage. »Končni datum za izvedbo celotnega projekta zato ne more biti določen, zanesljivo pa se bo med samim izvajanjem rodila še kakšna ideja, tako da je projekt živ in ga je mogoče spreminjati,« pravi Medved. Občina Zagorje računa na sofinanciranje iz evropskih in domačih virov. Marsikaj, predvsem manjše investicije, pa bodo financirane iz občinskega proračuna.

Številne nove aktivnosti

V osrednjem delu urbanega dela bodo športna igrišča za nogomet, rokomet, košarko in odbojko, skate park, minigolf, balinanje. V vzhodnem delu bodo terase z lesenimi klopmi, nova brv in trim naprave. V severnem delu pa bar in sanitarije, otroško igrišče, avtošola za otroke, kolesarski pump track, nova parkirišča in površina za izpust psov.

V zahodnem delu se bo ob vrtu tete Johance uredila čajnica, ki bo služila tudi kot servisni objekt arheo kampu in knjižnici na prostem. V južnem delu se ohranjajo ureditve, in sicer prireditveni objekt z odrom, prireditvena ploščad, pešpoti, tribune ter parkirišča za osebna vozila in avtodome.V zelenem delu Evroparka načrtujejo ureditev sankališča in otroškega smučišča z žičnico, ki bi bilo lahko tudi poletno smučišče, adrenalinski oziroma pustolovski park in piknik prostor.

Širitev letališča

Na letališču naj bi se podaljšala in zamaknila vzletno pristajalna steza, dolgoročno pa bi letališki del razdelili na zahodni – zasebni del, kjer je načrtovana gradnja štirih novih hangerskih objektov, namenjenih servisiranju in skladiščenju, ter vzhodni del, kjer je na mestu obstoječega hangerja načrtovana gradnja novih letaliških objektov, namenjenih javnemu delu letališča.

SORODNI ČLANKI:

17.09.2015 FOTO: Prihodnost Evroparka

07.04.2015 Imate idejo za Evropark?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...