12.1 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoPrva pomoč pri matematiki za šolarje in starše

Prva pomoč pri matematiki za šolarje in starše

Novi portal sos-sola.si, namenjen učencem prvih treh razredov osnovne šole, ki imajo težave pri matematiki, žanje navdušenje staršev.

»Odziv uporabnikov bistveno presega naša pričakovanja in nas je presenetil,« pravi soavtor portala Sašo Knez, ki je skupaj z bratom Juretom in mamo Alenko raziskal, kje tičijo razlogi za slabše znanje matematike naših šolarjev od uvedbe devetletke.

Ugotovili so, da znanje računstva izginja, neutrjena snov prvega in drugega razreda pa šolarjem povzroča hude težave v višjih razredih.

Odziv je izjemen

Starši so na tovrsten portal očitno težko čakali. »Težko je delati statistiko po dobrih 48 urah delovanja portala, ampak vsak dan beležimo dobrih 500 obiskovalcev, na učnem delu portala je registriranih že preko 100 uporabnikov. V zadnjih 24 urah opažamo, da se obisk sam od sebe povečuje, kar pomeni da se vest o portalu verižno širi,« je zadovoljen Knez.

V enem letu, kolikor je trajala intenzivna priprava portala, so bili avtorji velikokrat v dvomih, če je portal sploh potreben, ali morda sami situacijo vidijo popačeno. »Odziv na portal je takšen, da lahko rečemo, da smo definirali problem in zato je naše delo relevantno,« meni Knez.

Portal neprestano izboljšujejo

Portal neprestano izboljšujejo. Ugotovili so namreč, da je zasipanje s preveč informacijami za uporabnika prenaporno. »Naši naslednji cilji so plastično predstaviti težave in rešitve ter dopolniti strani za starše za drugi in tretji razred. Skratka, pred širjenjem vsebin imamo še precej dela na izboljšanju sistema samega,« je prepričan Knez.

Kaj potrebujejo starši

Po Knezovih besedah prve ugotovitve kažejo, da starši potrebujejo sistem, po katerem lahko dodatno in nedvoumno testirajo svojega šolarja, koliko res zna glede na predpisane učne standarde.

Starši potrebujejo razlago računskih postopkov (nogice gor, dol, podpisovanje, kvadratki, ena vrsta…), tako da lahko svojemu šolarju priskočijo na pomoč na način, ki se ga učijo v šoli.

Ne nazadnje potrebujejo tudi nasvete, kako učno snov brez dodatnega truda vgraditi v vsakdanje življenje, torej kako s trenutnim vložkom časa in energije izboljšati učni uspeh.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...