13 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Poslanca v akcijo, na potezi župan

Poslanca v akcijo, na potezi župan

Tik pred tem, ko naj bi se dela že skoraj začela, župan že govori o prestavitvi del za še eno leto.

Občina potrebuje soglasja, da lahko sprejme prostorski načrt, smo slišali od župana in direktorja občinske uprave Hrastnik, kjer s prstom kažejo na okoljsko ministrstvo, ki potrebnega še ni poslalo. Takoj smo se obrnili na poslanca Ivana Hršaka in poslanko Vojko Šergan iz Hrastnika, ki sta zavrtela telefone in ukrepala.

Hitro ukrepanje poslancev obrodilo sadove

Desusov poslanec Ivan Hršak
Desusov poslanec Ivan Hršak

Niti 24 ur ni trajalo pa smo dobili vse odgovore. Ivan Hršak nam je poslal sporočilo ministrice, ki mu je obljubila, da bo občina še v prihodnjem tednu dobila MOP-ovo soglasje za sprejem OPPN za območje Dola pri Hrastniku, v soglasju pa bo vključeno tudi vse potrebno glede poplavne varnosti, še izvemo. Z dodatnimi informacijami pa je postregla še Šerganova, češ da je pogodba bila podpisana včeraj in že na poti v Hrastnik.

Vse pripravljeno za adaptacijo, razen, če interesa občine ne bo

Župan je pričakoval več finančne pomoči države.
Župan je pričakoval več finančne pomoči države.

Na podlagi omenjenega bo lahko občina Hrastnik na izredni ali redni seji občinskega sveta še v tem mesecu dokončno sprejela potreben prostorski načrt in nadaljevala s potrebnimi postopki za izbiro izvajalcev in začetkom del.  Adaptacija bi se tako lahko začela v mesecu avgustu in končala pred pričetkom šolskega leta 2017. Kot se je tudi ves čas obljubljalo. Če se dela ne bodo pričela do septembra letos, potem “bi bilo odgovorno prestaviti rekonstrukcijo šole na prihodnje šolsko leto”, torej leto 2017 vztraja župan, ki bi želel še dodatne finančne vire pred pričetkom.

Bodo predvolilne obljube izpolnjene?

Papirji torej bodo, še vedno pa je vprašanje denarja. Župan Miran Jerič nam je včeraj v telefonskem pogovoru povedal, da še ni jasno, kako bodo investicijo finančno speljali. Glede na to, da razpisov ni na voljo, se bo občina, kot kaže, morala zadolžiti. Tega pa se župan vztrajno otepa. A je obljubil že v času pred volitvami, da bo problem dolske šole rešil, z zadolžitvami ali brez. Je pa že res, da bo tako manj denarja za kakšen meter asfalta pred prihodnjimi volitvami.

šola dol dvorišče

Če ne bodo spet ostale le besede, bodo dolski šolarji septembra na treh lokacijah. 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...