12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoNižji znesek za zasavske denarnice

Nižji znesek za zasavske denarnice

Če bodo v Cerozu smeti odlagali tudi drugi, bo cena za občane bistveno manjša. Dogovori potekajo.

Najprej potrebna sprememba pogodbe

Na prihodnjih občinskih svetih bo potrebna sprememba družbene pogodbe Ceroza, saj trenutna ne dopušča odlaganja odpadkov občin neustanoviteljic. Vseh 5 občin ustanoviteljic se mora strinjati s spremembo, nato pa lahko direktor sklene dogovor z eno ali več občin, ki nimajo urejenega svojega odlagališča.

Treba bo pohiteti

Visoki zneski se obračajo pri odlaganju smeti, zato se bo za pridružitev občin brez lastnega odlagališča treba boriti. Urška Goršek Poznič, predsednica skupščine Ceroza pravi: »Zaenkrat potekajo pogovori z več možnimi odjemalci, saj je "pridobitev" dodatnih odpadkov bistvena za nadaljnje obratovanje CEROZ -a in ceno.« Pridobitev pa pomeni nemoteno delovanje družbe in bistveno nižjo ceno za končne uporabnike, še doda Pozničeva.

Zapolnitev kapacitet Ceroza, ta jih s sedanjim dovoljenjem lahko obdela 20.000 ton in na deponijo odloži 15.000 ton, bi pozitivno vplivala na ceno za končne uporabnike, potrdi tudi direktor Vili Petrič. Trenutno Ceroz koristi le kakšno polovico kapacitet.

Katere občine se zanimajo za odlaganje na Cerozu ne Pozničeva ne Petrič ne izdata, je pa direktor potrdil, da se več občin trenutno interesira za obdelavo odpadkov v Cerozu. 

SORODNI ČLANKI:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...