14.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoNepravilnosti potrjene, papirji v roke kriminalistom

Nepravilnosti potrjene, papirji v roke kriminalistom

Ministrstvo je v teh dneh končalo Izredno revizijo poslovanja Centra za socialno delo Trbovlje, ki ga je zaradi sumov o nepravilnostih pri najemanju kreditov in (ne)plačevanju prispevkov za socialno varnost zaposlenih, v začetku decembra odredila ministrica, so danes zapisali na Ministrstvu za delo. 

Revizija pokazala več nepravilnosti

Na Centru za socialno delo Trbovlje ni deloval sistem notranje kontrole, prav tako ni deloval sistem ravnanja s tveganji. Od leta 2012 dalje so bili najeti trije krediti, za nobenega ministrstvo ni dalo mnenja in niti ni soglašalo Ministrstvo za finance. Prav tako je bil zamik pri plačevanju prispevkov za socialno varnost, je še sporočil direktor direktorata Štefan Lepoša, ki v prihodnje pričakuje večjo odgovornost direktorjev centrov za socialno delo.

Zakaj do odkritja šele zdaj?

Na pogosta vprašanja zakaj ministrstvo ni odkrilo teh napak prej, direktor Lepoša odgovarja, da poročila o delu teh napak ne odražajo, kar kaže na še en sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin. Izredno revizijo in vse zbrane dokumete je ministrstvo že predalo kriminalistom.

Poklicali smo tudi predsednika lokalnega odbora SMC Trbovlje, Tadeja Špitalarja, kako se v lokalnem odboru opredeljujejo do dogodka in svoje članice Irene Grošelj Košnik, a je trenutno nedosegljiv. Več pa še v kratkem, ko prejmemo izjave odgovornih.

Zgodbo smo ves čas spremljali na ZON.si:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

X