14.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 18. oktobra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Drama nad Hrastnikom

FOTO: Drama nad Hrastnikom

Bili smo priče srhljivega dogodka na Cesti padlih borcev v Hrastniku, v kateri so okoli 16. ure posredovali policisti in reševalci.

Psa, ki je napadel sprehajalca, so ustrelili

Človeka, ki se je s svojim psom nič hudega sluteč sprehajal po cesti, je napadel pes, šlo naj bi za stafordskega terierja. Svoje žrtve ni in ni hotel spustiti iz svojih čeljusti, zato so ljudje, ki so žrtvi priskočili na pomoč, po njem udrihali z vejami in na koncu tudi s kladivom. Pes je končno popustil prijem in pobegnil na domače dvorišče.

Le nekaj trenutkov kasneje so z dvema voziloma pridrveli policisti in psa ustrelili na licu mesta. Med tem so ljudje nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev.

Po besedah prič naj bi šlo za psa, s katerim so imeli že večkrat težave, saj so ljudje zaradi napada že večkrat prijavili lastnika, s katerim pa se menda, tako so povedali sosedje, ni mogoče zmeniti.

Dopolnjeno ob 19:01

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so moškega, ki je bil zaradi napada psa huje poškodovan, odpeljali v Splošno bolnišnico Trbovlje, kjer mu nudijo zdravniško pomoč. Zbiranje obvestil in ogled kraja še vedno potekata. So pa na policijski upravi potrdili, da so napad poskušali odvrniti mimoidoči, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ob posredovanju so tako policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Druga akcija: kri komunalcev za soljudi

Zaposleni na Komunali Trbovlje so že drugič združili moči v skrbi za sočloveka – leta 2019 se jih je kar 17 pridružilo skupni krvodajalski...