23.9 C
Trbovlje
sobota, 25. septembra 2021
ZON.siAktualnoBo treba kar porušiti?

Bo treba kar porušiti?

“Pa ne že spet,” se je pridušal Trboveljčan, ki je želel po najbližji poti pripešačiti do športne dvorane Polaj, a je naletel na zaprte stopnice. Zgodba, ki se je že prevečkrat ponovila, pravi.

Slabo narejene, velikokrat popravljane

Stopnice vodijo iz Opekarne do dvorane Polaj na Šuštarjevi koloniji, so pa tudi najbližja pot za številne dijake Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

Lastnica stopnic je občina Trbovlje: “Stopnice so zaprte, ker se ponovno krušijo zaradi slabe izvedbe in slabe kvalitete betona, ki nima dodatkov proti vremenskim vplivom.” Vremenski vplivi so stopnice poškodovali, zato so bile že večkrat delno obnovljene. Na konstrukcijo stopnic so bile v sklopu obnove ponovno prilepljene čelne in stopne obloge iz naravnega žganega kamna.

Trenutno na občini pridobivajo strokovno mnenje, ali morajo stopnice v celoti porušiti ali pa jih bodo obnovili: “V kolikor bo potrebno stopnice v celoti porušiti in izdelati nove, bo potrebno naročiti PZI dokumentacijo z geodetskim posnetkom obstoječega stanja, zaradi napačnega razmerja višine med posameznimi stopnicami, evidentiranje poškodb in izris v digitalni obliki.”

SORODNI ČLANKI:

Bodo sramoto na Polaju le uredili?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč